November 2015 | Na heel wat succesvolle jaren met het oude interieur was het tijd voor vernieuwing. In minder dan een week heeft het oude plaats gemaakt voor een modern verfrissend nieuw interieur met een luxe eigentijdse uitstraling. Na de verbouwing is het even wennen voor de vaste klanten, maar de eerste reacties zijn zéér enthousiast. Het is natuurlijk een grote stap om als ondernemer een succesvol interieur te vernieuwen. Ook de bijkomstigheid om de zaak enige tijd te moeten sluiten voor verbouwing is een grote overweging. Maar wil je als ondernemer mee met de tijd, voorop blijven lopen, dan is het belangrijk dat je ook datgene uitstraalt waar je als onderneming voor staat. Een interieur met nieuwe elementen, materialen en hedendaagse kleuren brengen uw onderneming terug in de spotlight. Zo heeft ook Cafetaria ‘De Schakel’ ondervonden. Weliswaar al geruime tijd een begrip in de omgeving, toch geeft het nieuwe interieur een positieve stimulans aan de onderneming. Een verbouwing van deze omvang is een kwestie van een goede voorbereiding en planning. Binnen 6 dagen was er een nieuwe vloer gelegd, het plafond geheel vernieuwd, een deel geschilderd, deels nieuwe verlichting en is de wand in de serre afgewerkt met sfeervolle steenstrips. De gehele toonbank is vervangen met een mooie strakke vernieuwde counter en nieuwe traitteur toonbanken voor de vers presentaties. De indeling van deze counter is afgestemd met z’n gebruikers waardoor er nog efficienter gewerkt kan worden. Ook is het oude meubilair vervangen en met een slimme nieuwe opstelling is de capaciteit van de zaak uitgebreid. Afgelopen vrijdag werd de zaak feestelijk heropend en de eerste reacties waren lovend! Mocht u in de buurt zijn van de prachtige omgeving van Loosdrecht is Cafetaria ‘De Schakel’ een grote aanrader! Geniet van de heerlijkste broodjes en dagschotels!
IZA Sushi & Wok Amersfoort ondergaat grote metamorfose!
Oktober 2015 | Dé Sushi en Wok speciaalzaak van de binnenstad van Amersfoort heeft een grote metamorfose ondergaan. Door het nieuwe ontwerp van de counter wordt de zaak optimaal benut en is het weer prettig vertoeven in deze Sushi Cafetaria. Het is belangrijk om de vaste klant te behouden en de regelmatige afhaalder eens zover te krijgen om op locatie te komen lunchen/dineren. Deze metamorfose heeft hieraan zeker een positieve stimulans gegeven. Investeren in een nieuwe zaak hoeft niet rigoureus aangepakt te worden. Het kan ook in stappen worden gedaan. Soms is het verstandig om eerst een deel van het interieur te vernieuwen waardoor er geld vrij kan komen voor een volgende stap. Ook hierin denkt F1rstcool meemet de ondernemer. Zo hebben we bij IZA sushi & wok eerst gezorgd voor een verbetering in de werkruimte en de presentatie naar de klant. Zo is de counter vervangen en is er kritisch gekeken naar de indeling aan de voorzijde van de zaak. Een eerste indruk maak je maar 1 keer. Door de elementen aan te pakken die hierin een belangrijke rol spelen kom je al een heel eind. Signing en wand- en vloerafwerking zijn de details die in later stadium kunnen worden aangepakt. Zie hieronder de voor en na fotos van deze zaak.
De Ermelosche Frietzaak maakt een vliegende start!
Augustus 2015 | Het gaat goed met de Ermelosche frietzaak. De eerste weken waren een groot succes! Nu dezelfde lijn doorzetten en doorgroeien tot een gevestigde naam. De nieuwe horecaonderneming in Ermelo maakt een mooie start mee, maar dat is vooral te danken aan een goede voorbereiding. F1rstcool (i.s.m.A3interieurbouw) heeft deze startende horecaondernemers gedurende het gehele traject ondersteund en geadviseerd. We hebben elkaar leren kennen op de Horecava 2015 en hebben sinds januari veel contact gehad. Ook tijdens aanvragen van vergunningen en het rondkrijgen van de financien heeft F1rstcool de ondernemer vrijblijvend geadviseerd. Een half jaar later is de zaak ingericht en kan er gaan worden gedraaid. Een mooi proces die veel tijd en aandacht heeft verreist, maar ook heeft geresulteerd in een prachtige Frietzaak! Waar de ondernemers zich richtte op ambachtelijke bereidingswijzen hebben de ontwerpers zich gericht op een bijpassende beeldvorming. De definitieve materialisering en vormgeving zijn echt het resultaat van een goede samenwerking tussen alle partijen. Grandfetaria, meer dan een cafetaria!Juli 2015 | Almere Poort is weer een horecaondernemer rijker. Grandfetaria heeft haar deuren geopend in het wijkcentrum van het Homeruskwartier, tegenover de markthal. Centraal gelegen in een grote wijk tekent zich een nieuw fenomeen op het gebied van cafetaria’s. De ondernemer heeft een bewuste overstap gemaakt als chef-kok in de hogere klasse restaurants naar de fastfood sector. Met als doel het gat te vullen tussen de traditionele cafetaria’s en de restaurant. “We zijn en blijven een cafetaria, maar met zoveel mogelijk een restaurant gedachte” aldus de ondernemer. Vanuit dat standpunt is de naam "Grandfetaria®" geboren met als slogan; “Grandfetaria ,meer dan een cafetaria!”. F1rstcool heeft na de kennismaking met de ondernemer het project met hetzelfde enthousiasme en visie getracht te benaderen. De warme uitstraling, veel comfortabele zitplaatsen en een inkijk in de professionele keuken waren bepalende factoren voor het inrichtingsplan van de zaak. Na de eerste overleggen is er direct gekozen om het project visueel te maken in een 3d model. Zo heeft de ondernemer de ontwerpkeuzes al kunnen doorlopen voordat ze daadwerkelijk waren gerealiseerd. Vooral voor de materialisering en de ruimtebeleving is het een ideale tool. Project in Beeld: Grand Café Brinkmann te HaarlemJuli 2015 | Grand Café Brinkmann is al sinds 1879 een begrip in Haarlem en omstreken. Goed eten, perfecte koffie en personeel dat met verve en plezier voor uitstekende bediening zorgt. Dat alles tegen het decor van een monumentaal pand, midden in het historisch centrum en met een enorm terras dat iedere zonnestraal vangt. Kortom, een gastvrije plek waar je graag neerstrijkt.F1rstcool heeft in januari de keuken opnieuw ingericht. Niet alleen de verouderde apparatuur maar ook het tegelwerk en de luchtbehandeling zijn vernieuwd. Ook is er gekeken naar de routing en het rendement binnen de keuken. Met minimale bezetting een vol terras bedienen vergt onder andere een hoge efficiëntie in de keuken. Een half jaar later is het personeel nog even blij met de vernieuwing. Nu opnieuw in beeld gebracht in Projecten. De Pitco Bakwand! Voor een hoger rendement binnen uw onderneming! Juli 2015 | F1rstcool is al jaren leverancier van de Pitco bakwanden. Maar zodra de ondernemer kennis maakt met de voordelen van de op maat gemaakte bakwanden wordt er al snel gesproken over een kwestie van slim investeren. De Amerikaanse friteusefabrikant Pitco is een gevestigde naam én een van de voorlopers op het gebied van duurzaamheid. Gezien de kwaliteit van het product is het niet vreemd dat de Pitco friteuses iets kostbaarder in de markt liggen. Maar door de techniek achter het product is het slecht een investering die zich snel terugbetaald. Zo zorgt het slimme vetpompfilter-systeem voor een helder schoon vet die door de fijne filtering (middels papier) ook nog eens veel langer meegaat. Door een grote koude zone in de friteuse wordt de kruim die zich in het vet bevindt nooit zwart. Grote afvoerpijpen zorgen voor een gemakkelijke aftap van het vet naar de onderliggende filterbakken. Ook kan er makkelijk vet van de ene friteuse naar de andere friteuse worden gepompt. Zie hier een korte uitleg over het product:Wij komen vrijblijvend langs om samen met u de ideale bakwand samen te stellen voor uw onderneming. De RVS/RVS Bakwanden die F1rstcool produceerd zijn niet alleen van hoge kwaliteit, maar ook slim in de samenstelling. Zo wordt de routing en werkruimte geoptimaliseerd waardoor het rendement wordt verhoogd. Een bakwand kan worden opgebouwd uit diverse elementen zoals: Een bakplaat (verschillende breedtes), snackfriteuses, frietfriteuses, friet voorraadbak , au bain maries (verschillende samenstellingen, te denken aan garnituurbakjes, warme sauzen, frietuitschepbak e.d.), sauzenpompen(handmatig) én elektrische sauspompinstallatie (2-delig en 3-delig, met instelbare portionering). Alle bakwanden zijn voorzien van vetpompfilter-installatie, lage afzuigkap met brandwerende labyrint filters (tbv luchtkwaliteit binnen uw onderneming) , verlichting en analoge of digitale bedieningselementen. Mocht u interesse hebben in een Pitco Bakwand kunt u een afspraak maken met een van onze adviseurs. Voor meer informatie neemt kunt u ons telefonisch bereiken op 0320-411213 of via de mail op info@f1rstcool.nl< Terug naar Home.