© F1rstcool 2018 - Laatst geupdate op 16-07-2018

ACTUEEL

Cafetaria Treffers Honselersdijk,

Méér dan een cafetaria ! 

Family Treffers weet het ‘Wauw-effect’over te brengen in  Honselersdijk.

Een unieke cafetaria geheel van deze tijd! 

November 2016 | CorJan Treffers, een cafetariaondernemer in hart en nieren, runde twaalf jaar  lang samen met zijn vrouw Monique een Family in Naaldwijk. Zijn doel was echter een moderne  cafetaria waar mensen een ‘wauw-gevoel’ van krijgen. Toen Treffers de kans kreeg cafetaria  Scholtes in Honselersdijk over te nemen, greep hij deze met beide handen aan.  De nieuwe Family in Honselersdijk is het resultaat van vele uren brainstormen. A3 Interieurbouw en  partner F1stcool, die de nieuwe zaak hebben ontworpen en gebouwd, waren daar vanaf het begin  bij betrokken. Daarnaast is franchise organisatie FHC Formulebeheer, samen met een groep Family  ondernemers op trendtour naar Londen gegaan om de laatste innovaties te bekijken en beleven op  het gebied van cafetaria en horeca. Na veel ideeën te hebben opgedaan zijn de koppen bij elkaar  gestoken en is er vervolgens het plan ontwikkeld om dit vernieuwende cafetaria concept te gaan  realiseren. Een zaak waarbij de nadruk vooral ligt op de beleving en het binnenhouden van de  klant.  De nieuwe zaak is dan ook méér dan een cafetaria. ‘Bij Family Treffers kun je ook prima terecht  voor een gezonde maaltijd of heerlijke kop koffie met appelpunt. We zijn niet alleen een cafetaria  maar ook een brasserie waar je kunt lunchen of dineren. Daarnaast verzorgen we ook catering.’ A3interieurbouw vond een grote uitdaging in het ontwikkelen van het vernieuwende  cafetaria/brasserie concept. “Dit project vergt echter een andere benadering dan de conventionele  cafetaria”.  Het draait voornamelijk om routing, werkruimte en overzicht. Doordat we enkele grote  bouwkundige aanpassingen hebben doorgevoerd hebben we veel gewonnen op dit soort aspecten.  Hierdoor kan de efficiëntie en dus het rendement van de zaak worden verhoogd. Contact met de  klant en de juiste indeling zijn het fundament van de zaak.     Na bijna 3 weken hard werken blijft het resultaat niet onopgemerkt. De hele omgeving is ermee  bezig. De opening voor genodigden, de proeverij op zondag en de opening van de zaak hebben  één ding gemeen, het was erg druk!. En dat houdt voorlopig nog wel aan. Mensen zijn laaiend  enthousiast. “Als je tussendoor extra voorraad moet gaan halen om de bestellingen aan te kunnen  weet je dat het goed gaat!”. Monique en Corjan zijn de laatste dagen overspoeld met positieve  reacties. De mensen stonden tijdens de verbouwing constant tegen de ramen om te kijken hoe het  ging worden. Het leeft enorm.   

“Als je merkt dat de ontwerper op één lijn zit met je eigen visie dan  krijg je

vertrouwen”

Dat het soms lastig is om je te laten leiden door een ontwerper is niet nieuw. Je moet  kunnen vertrouwen op zijn kennis en ervaring en er vol voor gaan. Maar dat zat al snel goed. “Na  de eerste gesprekken op de Horecava was er al een klik. “Als je merkt dat de ontwerper op één lijn  zit met je eigen visie dan krijg je vertrouwen”. Dat is belangrijk voor het ontwerpproces. Samen met  de ontwerpers wordt er gekeken naar alle details, het is immers een zaak waar je als ondernemer  de komende jaren dagelijks je werk moet doen. Corjan is dan ook terecht heel erg trots op z’n  nieuwe stekkie. ” Ik wordt helemaal blij van de nieuwe zaak, het is mooi te zien dat in die laatste  paar dagen alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Daar doe je het voor!”. Het resultaat benadrukt de  succesvolle samenwerking met de ondernemer. Dat is iets waar we als ontwerpende en  uitvoerende partij ook zelf nog lang over kunnen nagenieten.

‘Daar ga ik even voor zitten’

Cafetaria Pejo. Investeren in de mogelijkheden die een locatie

met  zich meebrengt. “Je moet de kansen die er liggen zo goed

mogelijk  benutten”. 

Oktober 2016 | De voormalige snackbar is niet meer te herkennen, werkelijk alles is vernieuwd bij Pejo, met een prachtig ruim cafetaria als resultaat. De vernieuwde ambiance is uitnodigend en verwelkomend. “Je ziet al snel wat dat doet met de klant, afhalers blijven langer hangen of blijven in de zaak eten. Cafetaria Pejo beschikt over een groot gezamenlijk parkeerterrein en is daarmee een uitstekende locatie om je meer te gaan richten op het serveren van menu’s en maaltijden. Je moet de kansen die er liggen zo goed mogelijk benutten. Natuurlijk draait een cafetaria voor een groot gedeelte op afhaal, maar juist door op een dergelijke locatie de focus te verleggen zorgt voor een extra toegevoegde waarde voor het bedrijf. Een gehele verbouwing of restyle is een goed moment om over dit soort zaken na te denken. Als ontwerperde partij zoeken we naar aspecten waar we het rendement kunnen verbeteren.  Het gedateerde oude interieur was log en gaf met z’n koudere kleurtinten weinig sfeer aan de zaak. Je kan goed zien wat voor een impact een goede indeling van een cafetaria heeft. Nu is de bakopstelling een kwartslag gedraaid en hebben we veel meer ruimte gecreeërd in de zaak. “Het lijkt wel 2 keer zo groot geworden!” Doormiddel van warme materialen en goede verlichting oogt de zaak veel vriendelijker. “Als je nu langsrijdt zie je direct dat het een cafetaria is, je kijkt ook veel verder de zaak in. En doordat er meer eters aan de ramen zitten is de zaak veel uitnodigender dan voorheen”.       Zo’n metamorfose is een goed moment om te kijken naar de bedrijfsvoering. Zo is de ondernemer in zee gegaan met Formulebeheer FHC en gaat de cafetaria verder als Foodmaster. “De eerste gesprekken waren gelijk positief, de formule is een perfecte aanvulling op ons bedrijf”.

Cafetaria Noordereind geeft 

smaak aan ‘s Graveland !

Verse friet, goede broodjes en een gemoedlijke sfeer zijn de 

ingredienten voor succes. 

Juli 2016 | Gelegen aan ‘s Gravelands doorgaande weg Noordereinde ligt de ideale stop voor een  goede lunch, de vernieuwde cafetaria Noordereind. De ondernemer wist dat hij moest vernieuwen,  maar niet goed hoe het moest gaan worden. Hij wist wel heel goed wat hij niet wilde. “Door de vele  overleggen en de korte lijn met de ontwerpers is het precies geworden waar ik naar zocht”. Het is  vaak lastig voor ondernemers om een voorstelling te maken van hun ideale zaak. De mogelijkheden  in stijl en materialen zijn dan ook oneindig, dat maakt de keuze lastig. Daarnaast hebben alle  keuzes in materiaal en kleuren invloed op elkaar. Je gaat bijvoorbeeld geen donkere vloer  combineren met een zelfde kleur uitgiftecounter. En een zaak met een kleine oppervlakte of weinig  daglicht probeer je optisch ruimer en lichter te maken. 

“Als ontwerper bewaak je de kwaliteit van het eindproduct, dat zorgt er  soms voor

dat klanten consessies moeten maken”

Door deze details gaan sommige klanten uiteindelijk in zee met kleuren waar ze niet eerder over  hadden nagedacht. “Het is altijd een leuke uitdaging om het juiste kleurenpallet samen te stellen  met de klant. “Als ontwerper bewaak je de kwaliteit van het eindproduct, dat zorgt er soms voor dat  klanten consessies moeten maken”. Op het kantoor van A3interieurbouw hebben we monsters van  alle materialen die we toepassen in onze projecten. De keuze is enorm, maar elk decor heeft zijn voor en nadelen. De gekozen combinatie van materialisering en kleur pakt vrijwel altijd positief verrassend uit. “Als een klant tevreden is hebben wij ons werk goed gedaan”. < Oudere berichten < Terug naar Home
Snackbar Pejo (voorheen)